ГОВЬ-АЛТАЙ АЙМАГ ЦЭЭЛ СУМ
ЗАРЛАЛ
tseel.altai.gov.mn 2016 оны 05 сарын 23-ны өдөр Шашин номын цэнгүүн зохион байгуулагдах тул иргэд өргөнөөр оролцоно уу. Зохион байгуулагч Пунсал агсаны үр хүүхдүүд, ач зээ нар болон Сумын СМТөв -tseel.altai.gov.mn- 2016 оны 03 сараас эхлэн Бүжгийн дугуйлан ажиллаж байна. СМТөв -tseel.аltai.gov.mn- 2016 оны 03 сарын 01-ны өдрөөс эхлэн МУТАА Уртын дууч Ц.Хонгорзул “Уртын дууны сургалтыг зохион байгуулахаар болов. Иргэдийг өргөнөөр оролцохыг урьж байна. Сумын Соёл Мэдээллийн төв.
Хоолны жор
  • Байцааны ороомог
    Байцааны ороомог 2016-02-20 14:22:50 Дэлгэрэнгүй...
  • Хөвсгөр талх барих жор
     
    ...
    2016-02-20 14:19:23 Дэлгэрэнгүй...
  • ЯСНЫ ШӨЛ БЭЛТГЭХ АРГА БА ТҮҮНИЙ АЧ ТУС
     

    Ясны шөлний үндсэн түүхий эд нь яс юм. Яс нь мөлжүүртэй, мөлжүүргүй аль нь ч байж болно. Ясны шөл гаргахдаа үхрийн чөмөгт ясны булуу, хавирга, сээр, нуруу, ууцны ясыг ашиглана. Ясыг 8-12 см хэмжээтэй жижиглээд, хүйтэн усанд хийж, үхэр, тугал 3,5-4 цаг, гахай, хонь 2-3 цаг зөөлөн гал дээр чанана. Зарим эх сурвалжуудад загасны яс 2 ца...

    2016-02-20 14:13:20 Дэлгэрэнгүй...